בחורף חוזרת שוב ושוב אותה השאלה- האם הכאב הוא מהסינוסים או מהשיניים?
ד"ר שרית מדווחת כי מטופלים רבים, במהלך עונת החורף, חשים מבולבלים ולא יודעים למי לפנות- לרופא השיניים או למומחה אף אוזן גרון?
מאחר ומי שחש כאב באזור הפנים, פעמים רבות לא יודע לאן לשייך אותו ומוצא את עצמו במצב שבו הוא הולך מרופא לרופא ועד שהוא מקבל את הטיפול אותו הוא צריך, חולף הרבה זמן שבמהלכו הוא עדיין נותר ללא מענה. לכן, ביקשנו מד"ר שרית להסביר לנו כאן כיצד ניתן להבחין בין 2 המצבים הללו, מה הדרך לטפל בכל מצב וגם מה היא מציעה לעשות כאשר חשים כאב מאזור השיניים בעונת החורף?
הדרך להבחין בין 2 המצבים הללו
פעמים רבות, באמת קשה לאבחן בין שני מצבים אלו מבלי שהתייעצתם תחילה עם רופא שיניים או מומחה אף אוזן גרון, אך כאן תוכלו ללמוד: 1.מה כדאי לכם לעשות כדי לתת לעצמכם עזרה מיידית, 2. כיצד לטפל בעצמכם בבית ולאבחן את מקור הבעיה.
מאחר וזמן ההמתנה לכל רופא יכול להיות כשבוע ולפעמים יותר- כדאי לדעת מה ביכולתכם לעשות באופן מיידי כדי להקל על הכאב.
בעונת החורף, פעמים רבות, מעברי תעלות האף והסינוסים עוברים היצרות או אף נחסמים. ייתכן שגם אם אין לכם גודש באף, היצרות המעברים הללו גורמת לכך שהנשימה דרך תעלות האף הופכת להיות כואבת, שכן במהלך הנשימה נכנס נפח אוויר גדול וככל שהמעבר נהיה צר יותר כך לחץ האוויר על התעלות גדול יותר ולכן זה גורם לתחושה של כאב. במידה והסינוס גדוש (פעמים רבות הגודש בסינוס קודם לגודש באף ולכן יכול להיות שעדיין אתם לא מודעים לכך) זה יכול לגרום לתחושה מאוד לא נעימה החל מכאב עמום באזור השיניים הטוחנות העליונות עד לכאב מאוד חזק.
בתמונה לעיל: הטרפז האדום מסמן את מיקום הסינוס המקסילרי (המקושר לתעלות האף).
ניתן לראות כמה הסינוס קרוב אל השיניים הטוחנות העליונות.
אז מה עושים?
ישנן רמדיות טבעיות מאוד יעילות לטיפול ולהקלה על גודש האף
- שימוש בשמן אתרי תימוס אדום: ישנה דרך אחת להשתמש בו- ניתן לגרגר עם מי מלח+ שמן אתרי תימוס אדום. זה חריף וקטלני אבל עושה את העבודה. הדרך השניה, המומלצת יותר ע"י ד"ר שרית : לוקחים מעט מים חמים בכוס, מוסיפים מעט דבש ומערבבים פנימה טיפה אחת של השמן האתרי תימוס אדום. כאשר התמיסה מגיעה לטמפ' החדר (בחורף- תוך 5 דקות זה מוכן) ניתן לשתות את הנוזל זה "חריף אש" אבל- וואו כמה שזה מחטא ופותח מחדש את דרכי האוויר.
- אמבט אקליפטוס– אם התימוס האדום חריף לכם מדי וקשה לכם לעמוד בטיפול הזה נסו אמבט אקליפטוס- הניחו בקערה גדולה חצי כוס עלי אקליפטוס, מלאו את הקערה במים רותחים וטפטפו 3 טיפות שמן אקליפטוס על גבי המים. הניחו את הקערה על גבי שולחן ורכנו מעליה כאשר את יושבים על כיסא נוח ליד. כסו את ראשכם במגבת גדולה כך שהאדים יהיו סביבכם כמו סאונה קטנה. החום ואדי האקליפטוס ימסו כל גודש במהירות וביעילות.
- שימוש ב- NETI POT : לא משנה באילו שמנים אתריים ו/או צמחי מרפא בחרת מבין הרשימה למעלה- הכלי הטוב ביותר לסייע לכם להתגבר על הגודש באף/ הסינוס הנו הNETI POT . הכלי הזה הולך וצובר פופולריות רבה בקרב רופאי א.א.ג ומנתחים בארה"ב ולא בכדי, הוא נמצא יעיל ביותר בהקלה על גודש האף ונקיון שוטף של הסינוסים.
הסבר קצר על הנטי פוט-
הנטי פוט מגיע מהרפואה האירוודית (רפואה הודית מסורתית) והנו בעצם כלי קטן בצורת שופר, שבעזרתו ניתן לנקות את הסינוסים ביעילות רבה. ממלאים את הכלי מים מסוננים/מזוקקים ומעט גרגרי מלח (אורגני ולא מלח שולחני רגיל). מטים את הראש הצידה ומכוונים את הכלי לתוך נחיר אחד. תדעו שזה עובד אם יצאו מים דרך הנחיר השני. לאחר מכן חיזרו על הפעולה מהצד השני שלכם.
***יש להשתמש בנטי פוט בזהירות- לוודא שמילאתם את הכלי במים מסוננים/ מזוקקים ולא מים מהברז. דרגת הנקיות של מי הברז אינה ברת שליטה ולכן מוטב לא להשתמש בהם, שכן באם יש בתוכם חיידקים או אמבות חיים הם עלולים לגרום להחרפת המצב ואף לדלקת חריפה.
הדרך להבחין אם הכאב הוא בכלל מן השיניים
בזמן שאתם מחכים עדיין לתור לרופא- מאחר ואינכם בטוחים כי הכאב אכן ממקור הסינוסים- מומלץ להתחיל לבדוק מה האם הוא בכלל מהשיניים מרבית כאבי השיניים חולפים או נחלשים באופן משמעותי, לאחר שימוש בשטיפת פה המכילה שמן ציפורן. את השטיפה ניתן להכין כך: 1/4 כפית מלח לכל חצי כוס מים + טיפה אחת של שמן ציפורן. שיטפו את הפה במשך כדקה שלמה עם שטיפת הפה הזו כ- 3 פעמים ביום. אם הכאב הוחלש באופן משמעותי- סימן שמקור הכאב הוא מן השיניים ובהחלט כדאי לקבוע תור לבדיקה וייעוץ במרפאת השיניים שבה תבחרו.
/wp-content/uploads/2016/12/NETI-POT-WEB.png
בתמונה לעיל, ניתן לראות משמאל- סוגים שונים של מכשיר הנטי פוט, מימין- אשה המדגימה שימוש בנטי פוט.
/wp-content/uploads/2016/12/1DMK0914.jpg
אנחנו מאמינים כי בזכות טיפול שיניים טוב ומדויק, ניתן לשמור על השיניים הטבעיות שלך למשך שנים רבות וטובות.
אם גם לך יש לבטים לגבי עקירות ושתלים, רגע לפני הניתוח מוטב להתייעץ עם ד"ר שרית אברהם
אשר מאמינה כי במעל ל- 87% מהמקרים ניתן פשוט לשמור על השיניים הטבעיות שלך!