אם גם לכם יצא להגיע למצב שבו החניכיים מדממות, השיניים מתנודדות ובכלל- יכול להיות שכבר הציעו לכם עקירות ושתלים. אז רגע אחד לפני- כדאי שתדעו שישנה דרך אחרת לטפל בחניכיים. דרך שהיא מאוד אפקטיבית ועזרה עד כה לאנשים רבים.
בכתבה הקצרה הזו אנסה לסקור עבורכם את המצבים השונים, המצריכים טיפול בחניכיים, מה יכול לגרום לאותו המצב וכן מהם הטיפולים האפשריים במצבים הללו.
ככלל, גם במצבים בהם ישנה מחלה קשה של החניכיים, עצתי האישית היא לא להגיע לניתוחי חניכיים ו/או הקצעות שורשים בתחילה.
מומלץ לבצע בתחילה תהליך טיפולי עדין ולאפשר לחניכיים להחלים במשך תקופה של כחודשיים- שלושה, לפני ההחלטה לגבי הטיפול הניתוחי. במרבית המקרים, כאשר פועלים בדרך הזו, ניתן להגיע לתוצאות מאוד יפות של החלמה של החניכיים ללא ניתוחים, דבר היכול להקל עליכם גם פיזית וגם כלכלית.
זיכרו- טיפול טוב בשיניים ובחניכיים הוא טיפול הנעשה לאחר תשאול רפואי יסודי ומעמיק, בדיקה מקיפה וכן טיפול המבוצע מתוך אמונה ביכולת הריפוי הנפלאה שיש לגוף שלנו באופן טבעי.
טיפול להפסקת הדימום מהחניכיים
הטיפול בדימום החניכיים מתחיל בעיקר במה שאתם עושים בבית. אם אתם נוטים לסבור מדימום מהחניכיים, בד"כ ישנן שלוש סיבות עיקריות היכולות לגרום למצב זה:
1. שימוש במשחות השיניים המסחריות– משחות השיניים המסחריות מכילות מרכיבים, אשר אנשים רבים עלולים לגלות רגישות אליהם, מבלי להיות מודעים לכך כלל וכלל. אני מוצאת כי ישנן שתי סיבות עיקריות לעובדה שכאשר אני ממליצה למטופליי להפסיק את השימוש במשחות שיניים מסחריות, לעתים הצעד הזה בלבד יכול קדם אותם באופן משמעותי לעבר השגת המטרה הזו. בנוסף, משחות השיניים המסחריות מכילות חומרים המשתקים את בלוטות החישה שעל גבי הלשון. באופן טבעי, קל לאנשים לחוש את מידת נקיות השיניים שלהם ולאתר האם הם צחצחו את שיניהם ביעילות מספקת או לא, ע"י בחינת מידת חלקות השן באמצעות העברת הלשון ממקום למקום. לעומת זאת, מחקרים בדקו ומצאו כי לאחר שימוש במשחות השיניים המסחריות, אנשים מתקשים לחוש את מידת נקיות השיניים שלהם בגלל האפקט של חומרי הטעם, המוספים למשחות השיניים, על בלוטות החישה שעל גבי הלשון. כך שהצעד הראשון עבורכם, במטרה להפחית את הדימום מהשיניים יהיה להפסיק להשתמש במשחות מסחריות. אם כך, במה כן ניתן להשתמש לניקוי השיניים? ישנם תכשירים רבים שאתם יכולים לרקוח בעצמכם בבית: מי מלח (הקפידו להשתמש רק במי מלח מרוכזים ולא במלח עצמו. אנשים רבים בטעות משתמשים במלח ישירות על גבי משחת השיניים. זה מרגיש טוב בהתחלה אבל בהמשך זה עלול לגרום לשחיקה של השיניים והחניכיים. אז מוטב להסתפק במי המלח עצמם. ניתן בנוסף להשתמש בשמן בסיס כמו שמן קוקוס עם טיפה אחת של שמן אתרי מנטה- שילוב זה נותן תחושה רעננה ובעל אפקט אנטי בקטריאלי וכן אפקט מרפא של החניכיים. יחד עם זאת, אני ממליצה לכם להימנע מרקיחת משחות ביתיות, העלולות לצאת במרקם גרגירי. לאחר טיפול במתרפאים רבים, אשר מגיעים נלהבים מרעיונות שהם מצאו ברחבי האינטרנט, לגבי רקיחת משחת שיניים ביתית טבעית, אני מוצאת כי ישנם מתכונים שבהחלט מוטב לכם להיזהר מהם. הכלל הוא- השתמשו במשחה שהיא רכה ואין בה כלל גרגירים שניתן להבחין בהם. מרבית המתכונים המומלצים הנם שימוש באבקת סודה לשתיה, מלח, חימר ירוק או אדמות חוואר מסוגים שונים. הבעיה עם משחות גרגיריות היא שהן עלולות לגרום להתקלפות החניכיים, נסיגה ואף שחיקת צוואר השן. כך שאם אתם מנסים בבית וטרם התייעצתם עם רופא השיניים שלכם, אני ממליצה לכם להיצמד לשימוש במשחות ביתיות פשוטות כמו שכתבתי לכם לעיל.
2. צחצוח שיניים שאינו יעיל מספיק ולכן במצב זה נותרים חיידקים המגרים כל הזמן את החניכיים ותאי הדלקת המצויים באזור החניכיים ולכן הדימום אינו נפסק. ישנן שיטות צחצוח רבות וכן עזרי צחצוח שונים. מקובל כי לאחר כל טיפול חניכיים אצל השיננית, המטופל מקבל הדרכה ממוקדת על האופן הנכון ביותר עבורו לנקות את השיניים והחניכיים , לצורך תחזוקה שוטפת של בריאותן. לאחר שהייתם אצל השיננית והיא המליצה לכם על שיטת צחצוח מסוימת בהתאם למצבכם- כאשר אתם בבית, אחרי שסיימת לצחצח את השיניים- הקפידו לבדוק את עצמכם. קחו קיסם דנטלי והעבירו אותו ב- 2 אזורים: בין השיניים ובנק' המפגש של השן עם החניכיים. אם לאחר פעולה זו, הקיסם יוצא עם שכבה לבנה על גביו- אתם צריכים לבדוק את שיטת הצחצוח שלכם. הדבר שאמור לקרות במצב הזה הוא שהקיסם יצא נקי וללא השכבה הלבנה הזו, שהיא הפלאק (הרובד החיידקי שמצטבר על גבי השיניים, אם לא מנקים אותן כמו שצריך).
3. בריאות המעיים ותזונה– מצב בריאות המעיים יכול להשפיע רבות על מצב החניכיים. אנשים רבים נוטים לחשוב כי מצב בריאות המעיים קשור לתזונה לקויה אך לא רק. גם בקרב אנשים, שוחרי הבריאות, המגיעים למרפאתנו, אשר מקפידים לצרוך תזונה בריאה, או רואים כי ישנם תסמינים של חוסר נקיות המעיים המתבטאים בבעיות חניכיים. בין הבעיות מעיים הנפוצות אותן ראינו, בהקשר ההשפעה על מצב החניכיים- הימצאות טפילים במעיים, קנדידה, גזים, רפלוקס, הליקובקטר פילורי. נסו לשלב בסדר היומי שלכם: צמחי מרפא החיוניים לניקוי המעיים- תה מנטה ושומר יכול להיות שילוב עדין המנקה ותומך בפעילות המעי. הקפידו לצרוך תזונה מגוונת והימנעו ממזון מעובד. בקרב מרבית האנשים שטופלו במרפאתנו ראינו הטבה משמעותית בבריאות החניכיים שלהם לאחר שהם התחילו להתייחס טוב יותר למצב פעילות וניקיון המעיים שלהם. דבר זה חשוב על מנת שתהיה לכם יכולת לספוג כמו שצריך את אבני הבניין החיוניות מהמזון, לצורך הפחתת דלקתיות והגברת ריפוי של תאי הגוף בכלל והחניכיים בפרט.
במאמר הבא נדבר על דברים שחשוב לכם לדעת בטיפול בנסיגת חניכיים.
מאמר זה הוא מאמר ראשון בסדרת מאמרים בה נתמקד על נושא 'טיפולי חניכיים ללא ניתוחים'.
טיפולי חניכיים ללא ניתוחים הנם הדרך הטיפולית הטובה ביותר בתחום טיפולי החניכיים, כאשר זה מתאפשר.
ובוודאי חשוב לכם לדעת כי מעל ל-80% מהמקרים, ניתן לטפל בחניכיים ללא ניתוח ולאפשר להן להחלים ולהגיע לתוצאות מצוינות.
רוצים לדעת מהיא הדרך בה אנו מטפלים בחניכיים ללא ניתוחים? לחצו על הקישור כאן וגלו את הסוד