דרכי טיפול בדום נשימה חסימתי
ישנן מספר דרכים לטיפול בדום נשימה חסימתי:
- ירידה משמעותית במשקל– לאנשים הסובלים מעודף משקל, ירידה במשקל הגוף יכולה להביא לשיפור משמעותי בהפסקות הנשימה עד כדי היעלמותן. בבדיקות CT הסתבר כי לאנשים אלו יש הסננה של שומן הגורם להיצרות מעבר האוויר מאחורי הלשון. ירידה במשקל גורמת להיעלמות הרקמה הזאת. קשה לטפל בתסמונת OSA ללא ירידה במשקל.
- טיפול ע"י תרגילי נשימות כמו בשיטת בוטייקו. שיטת בוטייקו מבוססת על תרגילי נשימה שמיועדים לאפשר נשימה שקטה, בפה סגור – גם בלילה. התרגול מתבצע במהלך היום, בשעות שבהן הנשימה מודעת וניתנת לשליטה. תרגול רציף ועקבי מביא את השינוי הרצוי לפעילותו של המרכז הנשימתי בגזע המוח, האחראי על הנשימה האוטומטית במהלך הלילה.
- טיפול באמצעות מכשיר הנקרא CPAP מכשיר זה מונע את צניחת הרקמות על ידי הזרמת אוויר. המכשיר בנוי ממדחס המזרים אוויר בלחץ בעזרת מסכה לאף. המכשיר פועל כפי שמוסבר בסרטון הבא:
מכשיר ה-CPAP איננו מרפא את הבעיה אלא רק מונע ממנה להפריע לתפקוד האדם.
ההסתגלות ל-CPAP לעתים לא נוחה כיון שהוא מזרים אוויר קר על הפנים ומשפיע על תנוחת השינה.
- התקן דנטלי לקידום הלסת – התקן דנטלי הינו מכשיר פלסטי שמורכב על השיניים בזמן השינה. ההתקן מקדם את הלסת התחתונה קדימה, ויחד איתו נדחף קדימה גם בסיס הלשון, ובכך גדל המרווח של הלוע ומתפנה מקום למעבר אוויר דרכו. זהו פתרון טוב ונוח לחולים שאינם יכולים להסתגל למכשיר CPAP.
במרפאתנו, תהיה לך היכולת לקבל טיפול למניעת דום נשימה בשינה, באופן המתאים ביותר לצרכיך.
לקביעת תור לבדיקה וייעוץ חייג עכשיו: 02-6503208
cover photo courtesy of pat138241.at freedigitalphotos.net